Pottie Pot

Dromen maken een ondernemer en wij hebben een hoop dromen! Twee potten die hun ideeën samenbundelen en zo is Pottie Pot ontstaan. Een geurkaars in een pot gevuld met de edelstenen. Een pottie vol liefde.

Het woord potten kan meerdere dingen betekenen. Wij als twee vrouwen die van elkaar houden, kan het een scheldwoord zijn. Dit willen wij een positieve draai geven. Twee potten die liefdevolle potten maken. Als koosnaampje hebben wij er ‘Pottie’ van gemaakt.

Ontdek de producten van Pottie pot


De vegan geurkaarsen van Pottie Pot zijn gevuld met de mooiste edelstenen. Daarnaast zit in iedere kaars een hoge geurdosering, waardoor je de kaars al op een afstand ruikt. 

Themakaars

Deze kaarsen zijn voorzien van een etiket met spreuk erop. De edelstenen zijn aangepast op het etiket. De kaarsen branden ongeveer 35 uur.

Maandkaars

Bij iedere maand hoort een andere edelsteen. De maandkaarsen zitten in een grotere pot en brandt wel 45 uur. Ook deze Potties zijn voorzien van een hoge geur dosering.

Blikjes

Van een aantal themakaarsen zijn er ook kaarsjes gemaakt in blik. Deze zijn voorzien van geur en kleinere edelstenen. En deze branden ongeveer 8 uur.

Waarom deze naam?

Twee potten die hun ideeën samenbundelen en zo is Pottie Pot ontstaan. Het woord potten kan meerdere dingen betekenen. Wij als twee vrouwen die van elkaar houden, kan het een scheldwoord zijn. Hier willen wij een positieve draai geven. Twee potten die liefdevolle potten maken. Als koosnaampje hebben wij er ‘Pottie’ van gemaakt.

Ontstaan

Tijdens een lange autorit kwamen wij op het idee om al onze liefdes samen te brengen. Nomi houdt van edelstenen en de verhalen erachter. Lotte houdt van ontwerpen en van iets negatiefs, iets positiefs maken.
Het woord potten wordt voor lesbiennes vaak als scheldwoord gebruikt. Toch willen wij daar een positieve draai aan geven. Onze producten zitten in een pot en zijn gemaakt en gevuld vol liefde. Na een korte twijfel was de naam snel besloten ‘Pottie Pot’

Toen kwam het moeilijkste gedeelte. Hoe gaan we dit maken? Welke edelstenen gaan we gebruiken en hoe gaan we dit vormgeven?
Het vormgeven kwam al snel op het bordje van Lotte. Zij als grafisch ontwerper maakte in een mum van tijd een logo en huisstijl.
De edelstenen had Nomi ook snel gevonden en welke namen de kaarsen zouden krijgen.

Ons huis staat vol met kaarsjes, maar het maken is toch andere koek. Uiteindelijk hebben we een lokale fabriek gevonden die samen met ons de geurkaars wilde maken. De fabriekseigenaar keek ons met grote ogen aan toen wij ons verhaal deden, maar geloofde er ook in. Net als wij! Samen zijn we op zoek gegaan naar de beste pot en geur. In ons atelier zijn we gaan puzzelen met de edelstenen. Er is een prachtige eerste collectie gekomen. Pottie pot is geboren!

Zoek hier...

Zoeken